TOUR DE NÆSTVED 2024 er med gadeteaterforestillingen ”Balder & Dragen”, der er et udendørs middelalderspil for voksne og børn fra 6 år

TOUR DE NÆSTVED er et initiativ som Dansk Rakkerpak & Faster Cool har taget for at sikre at Næstveds internationale egnsteater også kommer helt ud i kommunens små byer og afkroge, så publikum ikke altid skal ind til centrum for at møde hele kommunens egnsteater. Under devisen ”Hvis Mohammed ikke vil komme til bjerget, må bjerget komme til Mohammed” bliver alle Næstved Kommunes lokalråd og bylaug plus en håndfuld andre aktører normalt tilbudt årets udendørs forestilling ganske gratis. I år har Tour De Næstved, pga økonomiske udfordringer, et mindre omfang. TOUR DE NÆSTVED er støttet af kommunen!

De friske lokale arrangører, der i år lægger græs, beton, fliser eller savsmuld til forestillingerne kan ses nedenfor. Vi har på listen også medtaget de to forestillinger, der spilles i forbindelse med vores internationale gadeteaterfestival STREET CUT. Vi glæder os til at komme rundt i kommunen. Det er gratis adgang til alle forestillinger!

  • Fredag d. 7. juni kl. 19. Café Rejseladen, Storegade 2. 4171 Glumsø
  • Fredag d. 14. juni kl. 16. Hjultorvet, 4700 Næstved (Næstveds Søjler)
  • Onsdag d. 19. juni kl. 19. Ved Fladså Hallen, Mogenstrup Parkvej 10, 4700 Næstved
  • Lørdag d. 10. august kl. 13. Grønnegade 10, 4700 Næstved (STREET CUT)
  • Søndag d. 11. august kl. 14. Grønnegade 10, 4700 Næstved (STREET CUT)
  • Mandag d. 22. august kl. 19. Kyse Markvej 45, Kyse, 4700 Næstved

Om ”Balder & Dragen”:

Balders far gør ham arveløs og smider ham ud af barndomshjemmet med fuld musik. Balder må pakke sin lut og sine få ejendele og drage til den store by. Indenfor murerne hersker kongen og biskoppen. Balder kan ikke finde arbejde og er sulten og fortvivlet, men så går et gardin til side og han ser den skønne prinsesse. Balder sætter sig og spiller romantiske toner, prinsessen hører ham og de bliver smask forelskede.

Dagen efter er der ridderturnering. Præmien er prinsessen og det halve kongerige, men først skal en frygtelig drage bekæmpes. Turneringens vinder Sct. Niels vælger, med prinsessens mellemkomst, Balder som sin væbner og snart er Balder på vej ud for at slå dragen ihjel…

Læs mere om forestillingen her


Pitstops
fredag d. 7. jun. kl. 19
Rejseladen, Glumsø
fredag d. 14. jun. kl. 16
Næstved Søjler - Hjultorvet, 4700 Næstved
onsdag d. 19. jun. kl. 19
Fladså Hallen, Næstved
lørdag d. 10. aug. kl. 13
Grønnegade 10, 4700 Næstved
søndag d. 11. aug. kl. 14
Grønnegade 10, 4700 Næstved
torsdag d. 22. aug. kl. 19
Kyse Markvej 45, Kyse, Næstved