Bagermester Birger Rasmussen

- kendt fra Faster Cool TV!

Bagermester Birgers fødselsdagsboller

 

  • 250 g mel
  • ¼ tsk salt
  • 75 g smør
  • 1 ¼  dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker

 

Mel og salt blandes i en skål. Mælken lunes i en kasserolle.

Smøren smuldrer ned i skålen eller blødgøres i mælken.

Gæren røres ud i den lunkne mælk. Æg og sukker røres sammen.

Alt blandes i skålen indtil dejen er blank og smidig.

Dejen dækkes til og stilles til hævning ca. 20 min.

Dejen formes til 8 – 10 boller og stilles på en plade.

Bollerne efterhæver 15 min. og pensles derefter med sammenpisket æg.

Bollerne sættes i oven ved 200 grader og bages i ca. 15 minutter.

 

Birgers gode råd: Når man skal tjekke om bollerne er færdige kan man tage en ud,

vende den om og banke den let  i bunden. Hvis bunden er hård er bollen færdig! 

Velbekomme!


Du kan se Birger bage boller her: