Bagermester Birgers fødselsdagsboller
- 250 g mel
- ¼ tsk salt
- 75 g smør
- 1 ¼ dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 1 spsk sukker
Mel og salt blandes i en skål. Mælken lunes i en kasserolle.
Smøren smuldrer ned i skålen eller blødgøres i mælken.
Gæren røres ud i den lunkne mælk. Æg og sukker røres sammen.
Alt blandes i skålen indtil dejen er blank og smidig.
Dejen dækkes til og stilles til hævning ca. 20 min.
Dejen formes til 8 – 10 boller og stilles på en plade.
Bollerne efterhæver 15 min. og pensles derefter med sammenpisket æg.
Bollerne sættes i oven ved 200 grader og bages i ca. 15 minutter.
Birgers gode råd: Når man skal tjekke om bollerne er færdige kan man tage en ud,
vende den om og banke den let i bunden. Hvis bunden er hård er bollen færdig!
Velbekomme!