dansk english

Workshops

Teaterfaglig workshop for/med skoleklasser / 3.-5. klassetrin

En teaser i teatralske virkemidler
Kom indenfor i jeres egnsteater og oplev magien folde sig ud!
Denne gang er I ikke blandt publikum … I er selv på scenen -
sammen med jeres klassekammerater! 

Dansk Rakkerpak har rødder i de folkelige teatertraditioner - såsom klovn, melodrama og historiefortælling. Teatret har igennem årtier udviklet sin helt egen stil, som kombinerer disse elementer med legen og improvisationen på scenen og i byrummet.  

Indhold: Eleverne vil komme til at arbejde med disse elementer i grupper - men også individuelt. Workshoppen rundes af med en opsamling på formiddagens ’highlights’ - og det hele krydres med, at kostume-kufferten åbnes, teaterlamperne tændes, musikken spiller og entréerne sker gennem det lurvede scenetæppe … Magien kan begynde …

Målet med denne workshop er at give eleverne en indsigt i teatrets virkemidler gennem en intens indføring i teatrets forunderlige verden.

Målgruppe: 3. til 5. klassetrin. Deltagere: Én skoleklasse á max. 28 elever og deres lærer/e. Pris: Kr. 1.500,- + moms. Sted: Teatersalen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10. Dato: Dato aftales / bookes via e-mail: post@danskrakkerpak.dk. Tid: Kl 9-12.

Underviser: Peter Kløft, skuespiller og medstifter af Dansk Rakkerpak, der har produceret forestillinger og turneret over hele verden siden ’94.

Intensivt efteruddannelseskursus til lærere, pædagoger o.a. interesserede

”Teaterfagets ABC til æstetiske læreprocesser med børn & unge”
Kom og få faglig inspiration, netværk og én på opleveren …

Indhold: På dette 1-dages kursus vil deltagerne - i trygge rammer og med højt til loftet – blive ledt gennem praktiske øvelser på gulv indenfor 3 temaer: A) Dramalege og improvisation. B) Objektarbejde og fysisk-visuel komposition – og C) Figur- og karakterarbejde. På baggrund af denne ”Teaterfaglige ABC”, afrundes kurset med en kort case, der løses i mindre grupper - og afsluttes med en visning af de sceniske produkter for de øvrige deltagere.

Målgruppe og mål: Kurset henvender sig både til nybegyndere og til formidlere, som trænger til faglig inspiration – og tager udgangspunkt i, at udbyttet bliver større, når man selv har arbejdet praktisk med faget. Målet er, at deltagere bliver inspirerede til at bruge øvelserne i deres hverdag – og får ideer til hvordan man kan sikre rammerne for en god kreativ og kvalitativ proces med børn og unge. 

Tilmelding: Send navn og kontakt-info til post@danskrakkerpak.dk. Holdet oprettes v. minimum 12 betalende deltagere. Pris: Kr. 350,- + moms pr. deltager. Sted: Teater-salen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved. Dato:  Dato aftales / bookes via e-mail: post@danskrakkerpak.dk.Tid: Kl. 9-16.

Underviser: Kirsten Nottelmann Rav, skuespiller, instruktør og teaterlærer. Kirsten er til dagligt ansat som administrator v. Dansk Rakkerpak & Faster Cool – og har mere end 20 års erfaring med teaterpædagogisk arbejde med børn, unge og unge voksne.