dansk english

Psycho - Street Cut

Turnerer november 2017 og januar 2018

Foto: Peter Madsen

Dansk Rakkerpak hylder filmgysets mester Alfred Hitchcock og laver et teaterremake af hans absolutte hovedværk ”Psycho” fra 1960. Det foregår i ægte, nonverbal, Rakkerpak-stil med masser af skæg slapstick, præcis timing, kropskomik, musikalitet og selvfølgelig med en uovertruffen finale i slowmotion.

 Efter ordre fra politi og børneværn er morderens drabelige køkkenkniv blevet skiftets ud med en fisk og detektivens pistol er erstattet af en banan. Alligevel bliver vi nødt til at advare: Forestillingen er ikke for sarte sjæle!

 Natklubsangerinden Marion stjæler en diamanthalskæde fra en slesk rigmand og flygter. Det bliver uvejr, og hun beslutter sig for at overnatte på et tilfældigt motel. Men motel-ejeren, Norman Bates, er ravende sindssyg og slår hende ihjel. Marions søster, Lila, og privatdetektiven, Milton, dukker op på gerningsstedet og sammen beslutter de sig for at afsløre morderen.

 "Den mest respektfulde måde at forholde sig til en klassiker på er at angribe den respektløst", siger instruktør, Niels Grønne

 Forestillingen spilles også i en late night version.

Varighed: Ca. 60 minutter

Aldersgruppe: Voksne og børn fra 6 år

Credits

Medvirkende Susanne Bonde
Jesper Pedersen
Thomas Dinesen
Peter Kløft
Konceptudvikler Niels Grønne
Peter Kløft
Forfatter Niels Grønne og holdet
Instruktør Niels Grønne
Dramaturg Jane Rasch
Komponist Thomas Dinesen
Scenograf Christian Q. Clausen
Kostumedesigner Malene Bjelke
Syerske Hanne Mørup

Reumertnomineret i 2015 i kategorien Bedste Børneteaterforestilling


Video og redigering: Søren K. Kløft