Dansk Rakkerpak
Næstveds internationale egnsteater

Om teatret

Baggrund

 Dansk Rakkerpak er et teater med rødderne solidt plantet i den folkelige teatertradition. Gennem årene har vi udviklet en komisk, fysisk nonverbal spillestil – en universel kommunikationsform, hvor publikum uanset alder, intellekt, sprog og nationalitet kan mødes og le og græde af de samme ting.

Teatrets arbejde bygger på folkelige teatertraditioner med det komiske udtryk i højsædet. Teatersproget er universalt fysisk og velegnet på tværs af alders- og landegrænser. Slapstick er for at slå det fast en gang for alle ikke et fremmedord i vores teatersprog og teatret henter bl.a. inspiration til forestillingerne hos stumfilmens store mestre.

Dansk Rakkerpaks forestillinger tager ofte udgangspunkt i kontroversielle emner!

Med vores timede, handlingsmættede og klichéfyldte spillestil kan vi sætte enhver problematik i humoristisk relief. Uden at miste alvoren.

Historie

Dansk Rakkerpak blev dannet i 1994 af Niels Peter Kløft og Niels Grønne med det formål at producere såvel stationære som turnerende teaterforestillinger for børn, unge, voksne og familier til fremvisning i ind- og udland.

 Siden 1999 har vi først og fremmest markeret os som gadeteater, hvor vi udover de traditionelle teatergængere også har været i stand til at appellere til nye og uprøvede publikumsgrupper.

I vores gadeteaterforestillinger har vi helt bevidst udviklet en stil og et teatersprog, der gør forestillingerne lige egnede for voksne som for børn - fra ca. 6 år. Det betyder, at de to grupper kan nyde den samme teaterforestilling som ligeværdige publikummer og ikke behøver at gå i teatret for hinandens skyld.

I et splittet samfund er vi stolte over at kunne tilbyde et samlende kulturtilbud!

Happenings og mobile events

Udover de ”traditionelle” teaterforestillinger har Dansk Rakkerpak specialiseret sig i at skabe happenings og mobile events, der kan bevæge sig gennem en gågade, over et torv, eller rundt i et boligområde og dermed ses og nydes af rigtigt mange.

Fusion med Faster Cool

Fra 1. januar 2017 er Dansk Rakkerpak blevet egnsteater i Næstved kommune. I den forbindelse har vi fusioneret med teatret Faster Cool, der har specialiseret sig i teaterforestillinger for det yngste publikum og deres voksne. Faster Cool tager med humor, sanselighed, musik og poesi kunstnerisk udgangspunkt i sit publikums ståsted: Det at være ny i livet og lære hver eneste dag, at gå verden i møde med leg, lyst og hjertet forrest.

Faster Cool er nu et teater i teatret og garant for teaterkunst i børnehøjde.

Teatret Faster Cools forestillinger spilles indendørs og har den mangearmede blæksprutte Camille i Dali som omdrejningspunkt. Med Faster Cool som en integreret del af Dansk Rakkerpak kan vi nu tilbyde højkvalitative teaterforestillinger for hele publikumsspektret fra 1½ til 100 år.

Nye tider

I Næstved har vi egen teatersal og vi er derfor også begyndt at lave deciderede indendørs forestillinger for specifikke målgrupper. Ligesom der også produceres forestillinger der kan spille både inde og ude.

kunstnerisk ledelse

Dansk Rakkerpaks kunstneriske ledelse Camille í Dali, Niels Grønne og  Peter Kløft

 

Præsentation

Video og redigering: Finn Bernholm 2007

Om teatrets navn

Rakkerpak er et gammelt nordisk skældsord for omrejsende folk. Når rakkerpakket kom til byen gjaldt det om at få sit vasketøj indendørs og holde godt øje med sine kønsmodne pigebørn. Nu til dags behøver lokalbefolkningen ikke at frygte for hverken vasketøjet eller pigernes dyd, når Dansk Rakkerpak er i byen. Til gengæld vil det formentlig gå hårdt ud over lattermusklerne.

Dokumenter

Vedtægter (pdf)

Egnsteateraftale (pdf)