dansk english

Mit liv som Niels

Af og med Niels Grønne

I min familie har vi altid fortalt historier. Min far var mesteren, men min mor var bestemt heller ikke ueffen. Jeg og mine tre søskende kappedes i al mindelighed om at blive den næste generations store fortæller. Specielt min fars historier fra utallige ferieophold på Ærø står stærk i erindringen. Han nåede med sine drengestreger altid at gøre sig grundigt upopulær i hele fiskerlejet Marstal og når han tog hjem igen med færgen stod der altid både børn og voksne med knyttede næver på kajen. Det var min far ligeglad med. Han vidste at de havde glemt det hele igen inden næste sommer og pegede fingre af dem som afskedssalut.

Famlien Grønne 1966

Med forestillingen ”Mit liv som Niels” tager jeg min families stærke fortælle-tradition op i teaterform. Jeg har været en tur ned af ”memory lane” og set på familiefotos, avisudklip, scrapbøger, slægtsbøger, familierelikvier, breve, festinvitationer, sange m.m. og jeg har trawlet mit eget liv igennem fra jeg trådte mine første barnesko og helt frem til i dag, hvor jeg umiddelbart fremstår som et modent og belevent menneske i min bedste alder. Det er der kommet en stribe sjove, overraskende og vedkommende historier ud af som jeg glæder mig til at komme rundt med i det ganske danske land.

I vil bl.a. kunne glæde jer til historierne: ”Jordegernet og støvsugeren”, ”Farfars hat”, ”Lisbeth”, ”Cirkus - tigeren”, ”Katastrofen I Espergærde” og ”Kejseren af Ouagadougou”. I vil i tilgift komme til at lære både mig og hele min pukkelryggede familie rigtig godt at kende!

Medvirkende, forfatter og instruktør: Niels Grønne

Varighed: ca. 1 time.

Pris: 16.000,- plus moms. For max. 150 tilskuere.

Forestillingen er med i formidlingsordningen (refusionsberettiget).

Aldersgruppe: Strictly for voksne

Turné: Efterår 2019, forår 2020, efterår 2020, forår 2021.

Tekniske krav: Adgang til 230V.

Scenemål: Bredde 6 m, dybde 4 m og højde 2,5 m.

Forestillingen kan spille både på teatre, i kulturhuse, i forsamlingshuse, på biblioteker og med god vilje også i dagligstuer. 

Kalender

oktober
dato/tid hvor
to. 10. okt. 20:00 PREMIERE i Teatersalen  
ti. 22. okt. 18:30 Kultursuppe, Teatersalen, Næstved